animatievideo's

Van idee tot realiteit: het proces achter onze animatievideo’s

Als je wel eens een animatie video hebt bekeken, dan weet je dat het resultaat vaak verbluffend is. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er achter elke animatievideo een heel proces schuilt. In deze blog wil ik graag wat meer vertellen over hoe wij bij het maken van animatievideo’s te werk gaan, van idee tot realiteit.

Stap 1: Het idee
Het begint allemaal met een idee. Soms heeft een klant al een duidelijk idee van wat voor animatievideo ze willen hebben, maar vaak is het aan ons om het idee te bedenken. We starten dan met een brainstormsessie, waarin we allerlei ideeën op tafel leggen. Het kan gaan om een uitlegvideo over een product of dienst, of om een promotievideo voor een evenement. Wat het ook is, het idee moet aansluiten bij de doelgroep en de boodschap die de klant wil overbrengen.

Stap 2: Het script
Als het idee eenmaal is gekozen, gaan we aan de slag met het script. Het script is eigenlijk de blauwdruk van de animatievideo. Hierin staat de tekst die de voice-over zal inspreken, en de bijbehorende beelden die we willen laten zien. Het script moet kort en bondig zijn, maar toch alle informatie bevatten die we willen overbrengen.

Stap 3: Het storyboard
Als het script af is, maken we een storyboard. Dit is eigenlijk een soort stripverhaal van de animatievideo. We tekenen de verschillende scènes uit en bepalen hoe de animatie eruit moet zien. Het storyboard geeft ons een duidelijk beeld van hoe de animatie er uiteindelijk uit gaat zien.

Stap 4: De voice-over
Met het script en het storyboard als leidraad, laten we de voice-over inspreken. Dit is het moment waarop de tekst tot leven komt. We zoeken een passende stem die past bij de boodschap die we willen overbrengen.

Stap 5: De animatie
Met het script, het storyboard en de voice-over als leidraad, gaan we aan de slag met de animatie zelf. Dit is een tijdrovend proces waarbij we de verschillende scènes tot leven brengen. We maken gebruik van verschillende animatietechnieken en zorgen ervoor dat de beelden perfect aansluiten bij de voice-over en de boodschap die we willen overbrengen.

Stap 6: De finishing touch
Als de animatie af is, voegen we nog de finishing touch toe. We zorgen ervoor dat de kleuren en de geluidseffecten perfect zijn afgestemd op de boodschap die we willen overbrengen. Ook voegen we eventueel logo’s of andere branding toe, zodat de animatievideo helemaal past bij de klant.

Stap 7: De oplevering
Als de animatievideo helemaal af is, leveren we deze op aan de klant. We zorgen ervoor dat de video in het juiste formaat wordt aangeleverd, zodat deze gemakkelijk te gebruiken is op de gewenste kanalen.

channelorange.nl